Bejelentkezés

Ki olvas minket?

Oldalainkat 13 vendég és 0 tag böngészi

Amit a kerekekről tudni kell

A kerék kiegyensúlyozás fontossága

 A gumiabroncs inhomogén (nem egyforma eloszlású) anyag, a kopással folyamatosan változik az abroncs tömegközéppontjának helye. 

A használat során előforduló, külső behatások, ütések szintén megváltoztathatják az abroncs és a keréktárcsa tömegének eloszlását. Ha ez nem szimmetrikus, akkor lengések keletkeznek. Emiatt gyengül az abroncs és az aszfalt közötti kapcsolat, így romlik az útfekvés, megnő a fékút, mi pedig kellemetlen rázkódást, bizonyos sebességtartományokban kormányszitálást tapasztalunk.Ennek megelőzése érdekében mi azt javasoljuk, hogy minden abroncsátállásnál (nyári-téli, téli-nyári) vagy 10 ezer kilométerenként egyensúlyoztassa ki kerekeit. Így elkerüli a nem megfelelő kiegyensúlyozás miatt fellépő negatív hatásokat, és kényelmesebben vezetheti autóját.

Fontos a megfelelő nyomásérték

Az abroncsok megfelelő nyomása fontos szerepet játszik Ön és utasai biztonságos közlekedésében és nem utolsó sorban az abroncs élettartamát is nagyban befolyásolja. Egy tanulmány kimutatta, hogy az autók 45%-a jár nem megfelelően felfújt gumikkal.
Havonta legalább egyszer ellenőrizze abroncsai állapotát: a guminyomást és a felületi elváltozásokat.

Ha befárad hozzánk, készségesen elvégezzük gumiabroncsai ingyenes állapotfelmérését mindössze 5 percben!

Az alacsony abroncsnyomás következményei


Mire figyeljünk
A kerék felületén megjelenő abnormális elváltozások utalhatnak a gumi nem rendeltetésszerű használatára, vagy a gépjármű mechanikai hibájára.Gyors szemrevételezés során meghatározhatjuk e jelenségek kiváltó okát.
A futómű beállítása határozza meg a kerekek megfelelő érintkezését a talajjal, és ez által nagy hatással van az autó menet közbeni viselkedésére, úttartására. A helytelen futómű beállítás gyors gumiabroncskopást eredményez.