Bejelentkezés

Ki olvas minket?

Oldalainkat 23 vendég és 0 tag böngészi

Futómű beállítása

Műhelyünkben a HPA Bora 217-es Uniós szabványnak megfelelő infra vezérlésű 4 fejes computeres futómű beállító gép segíti a munkánkat.

A gép adatbázisában előre tárolt több mint 1000 gépjármű beállítási paramétereivel rendelkezik, amely folyamatosan bővül, ahogy az újabb típusok megjelennek. A diagnosztikai berendezést kiegészíti egy OMCN ollós hidraulikus emelőpad beépített segédemelővel.

 

Fontos tudni, hogy a futómű beállítását akkor lehet elvégezni, ha a futómű alkatrészei (gömbfejek, axiál csuklók, lengéscsillapító, stb) megfelelő állapotban vannak.

A hibás alkatrészeket cserélni kell:

A hatástalan lengéscsillapítás következményei

a kedvezőtlen úttartás miatt (a gumiabroncsok gyakran eltávolodnak az útburkolattól) oldalszél esetén a gépkocsi sodródik,

a fékút meghosszabbodik,

a gumiabroncsok fokozottan és egyeletlenül kopnak.

A rossz állapotban lévő lengéscsillapítók kihatnak:

a gumiabroncsokra (fokozottan és egyenetlenül kopnak),

a féktávolságra (a fékút megnövekedése akár 20%-kal),

a vizes úton történő megcsúszásra (aquaplaning),

az úttartásra,

a vontatásra.

Az egyedi igénybevételnek megfelelően a lengéscsillapítók előbb vagy utóbb elfáradnak. Általánosan érvényes: minél egyenetlenebb utakon közlekedünk, minél többször kihasználjuk a jármű megengedett össztömegét, például nyaraláskor, a lengéscsillapítók annál hamarabb használódnak el. Ehhez a szennyeződések, a só és a nedvesség miatt bekövetkező korrózió is hozzájárul. Mivel a működés hiányosságai fokozatosan jelentkeznek, a menettulajdonságok megváltozása csak ritkán érezhető egyértelműen. Azt, hogy valami már nem az igazi, gyakran csak veszélyhelyzetben vesszük észre, például gyors sávváltással egyidejű vészfékezéskor.

A rossz állapotban lévő kormányösszekötő gömbfejek:

A rossz állapotban lévő kormányösszekötő gömbfejek nem adnak kellő stabilitást a futómű optimális beállítási értékeinek megtartásában. Holtjátékot eredményez a kerékfelfüggesztésnél, kereszt illetve hosszirányban is egyaránt. Ez azt jelenti, hogy a futómű beállítási értékei terhelésre állandóan változnak ezért nem lehetséges a futómű műszeres beállítása.

Rendellenes gumiabroncskopás

Nehezebb kormányozhatóság

Nagyobb menetzaj

Rossz úttartás

Műhelyünkben lehetősége nyílik a futómű állapotának felmérésére, és szükség esetén elvégezzük a hibás alkatrészek cseréjét.